Om je aan het einde van de dag ontspannen te voelen is het belangrijk om ook door de dag heen ontspanmomenten te pakken. Ja je hoort het goed, te pakken ja! Je moet deze ontspanmoment echt zelf pakken, want niemand anders geeft ze aan je. In dit blog geef ik je 3 super easy tips om je ontspanmoment te pakken.

Er zijn meerdere redenen waardoor je op een dag druk bent en daardoor niet lang kunt ontspannen. Het huishouden, werk (thuiswerken) en kinderen geven vaak niet de mogelijkheid om tussendoor lang te rusten. Een middagdutje is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het mogelijk om je batterij ook gedurende de dag op te laden door super simpele dingen.

Wanneer je merkt dat het teveel wordt kun je tussendoor wat doen waardoor jij je ‘batterij’ oplaadt. Ik deel 3 super easy tips met je zodat jij je batterij gedurende de dag kan opladen. De tips zorgen ervoor dat jij je aan het einde van de dag nog energiek voelt.

Super easy tip 1: word je bewust van het moment

Sta even stil en kijk echt even om je heen. Zie het de ruimte voor je als een foto en adem rustig in en uit. Merk op dat alles goed is, je bent aanwezig en hier is alles goed. En door even écht aanwezig te zijn merk je dat je niet voor een groot energielek zorgt.  

Super easy tip 2: sta op

Sta even op en rek je helemaal uit. Breng je armen omhoog op een inademing en adem alle spanningen uit wanneer je je armen omlaag brengt. Super easy, super simpel en je voelt je er echt beter door. Om extra spanningen los te laten adem je uit met een diepe zucht 😉

Super easy tip 3: breng je aandacht naar je ademhaling

Het is zo simpel en het kan overal (behalve onder water). Je ademhaling is superkrachtig. Ga rechtop zitten en word je bewust van je eigen natuurlijke ademhaling. Blijft 15 seconden je ademhaling volgen en maak deze langer.

Om meer ontspanning door de dag te ervaren hoef je je alleen bewust te worden. Belangrijk is om daarna meteen te zorgen dat je batterij niet leeg raakt.

Dit waren de super easy 3 tips, maar er zijn nog zoveel meer tips!

Wil je een persoonlijke tip? Neem dan contact met mij op via mail of instagram en ik denk met je mee.