Altijd ziek als je net vakantie heb?

Herken je dat? Heb je eindelijk vakantie, krijg je allerlei gekke lichamelijke klachten. Ben jij ook altijd ziek als je net vakantie hebt? Al die tijd was er niets aan de hand. Dacht je. In dit blog lees je hoe dat komt en wat je eraan kunt doen.

Waarom ben ik altijd ziek als ik net vakantie heb?

Dat dit altijd bij jou gebeurt, heeft te maken met het onderdrukken van emoties. Als je emoties namelijk onderdrukt, kunnen deze tevoorschijn komen als lichamelijke klachten Emoties onderdrukken vraagt iets van je lichaam. Het is dus goed om ze te leren loslaten. Weet je eenmaal hoe je dit doet, zal het je voor de rest van je leven helpen.

Wegdrukken van emoties

Vroeger drukte ik onbewust emoties weg; ik zorgde ervoor dat ik niet hoefde te voelen. Dit deed ik door druk bezig te blijven, zonder rustmomenten in te lassen.

Wanneer er iets in je leven is gebeurd wat jou veel pijn heeft gedaan, kan het zijn dat je vanaf dat moment – net als ik – onbewust hebt besloten niet meer te voelen. Dan ga je emoties wegdrukken. Als jij je emoties wegdrukt en blijft onderdrukken, komen deze emoties later alsnog op een andere manier terug. Dat uit zich dan, zoals gezegd, bijvoorbeeld in je vakantie. Dan pas merk je dat je lichaam doodop is, dat je moe bent of allerlei lichamelijke klachten hebt.

Continue in de ‘aan’ modus

Het is heel gemakkelijk om emoties onbewust weg te drukken. Omdat we leven in een maatschappij waarin we allemaal druk zijn. Doordat je continue in de ‘aan’ modus staat neem je niet de tijd om emoties te doorvoelen. Hierdoor kan het zijn dat je geest en lichaam niet echt tot ontspanning komen.

Hoe zit dat bij jou? Mogen je emoties er echt zijn of onderdruk jij ze misschien? Vind je het misschien lastig om je emoties toe te laten en ze er gewoon te laten zijn?

Iedere dag weer bewust zijn van je emoties en deze voelen is iets moois. Want emoties zullen blijven komen en gaan. Je hele leven lang. Weggedrukte emoties veroorzaken spanning en nemen ruimte in, die jij nu net zo nodig hebt. Door emoties niet weg te drukken, maar ze los te laten, komt er ruimte vrij. Ruimte die ervoor zorgt dat jij je veel makkelijker kunt ontspannen, ook als het vakantie is.

Hoe kun je emoties loslaten?

Emoties kun je voelen in je lichaam. Om emoties los te laten kun je beginnen met het waarnemen van waar je de emotie voelt. Je emotie observeer je zonder er een oordeel over te hebben. Alles is helemaal oké. Zolang jij er geen oordeel aan geeft en je de emotie de ruimte geeft, verdwijnt de emotie. Door de emotie te erkennen, verzacht de emotie en lost deze op. Dat is loslaten. Dit gevoel is magisch, iedere keer weer.
Als je dit ook wilt leren begeleid ik je met mijn rustige stem door dit proces heen. Je hoeft niets te doen, alleen te luisteren naar wat ik zeg en dit te volgen. Wanneer je deze meditatie regelmatig doet, zul je in het dagelijks leven  makkelijker met emoties om kunnen gaan.

In het begin is het misschien spannend of onwennig om emoties toe te laten. Dat is niet erg. Je mag alles wat er in je opkomt laten zijn. Je leven wordt mooier door los te laten. Iedere dag weer de sensaties van het leven met emoties voelen is iets super normaals, super menselijks en er is niets ‘zweverigs’ aan.

Emoties toelaten en loslaten door meditatie?

De geleide meditatie waar ik het eerder in dit blog over had, helpt om dichterbij je emoties te komen. Op deze manier blijft je focus bij de emotie. Je dwaalt niet af in gedachten, maar blijft in je lijf, je lichaam. Ik breng je naar de plek waar je emoties zijn en help je ze los te laten.
Kort de stappen waarin ik je meeneem:

  1. De emotie voelen in je lichaam.
  2. Stilstaan bij de emotie zonder oordeel. Het alleen doorvoelen.
  3. Je laat de emotie los door te erkennen dat die er is.

De meditatie kun je zo vaak doen als je wil. Je leert zo te luisteren naar je lichaam en naar je emoties. Na verloop van tijd zul je opmerken dat het mooi is dat je emoties er zijn. Ben je er klaar voor?

Met de gratis meditatie zorg jij ervoor dat jij de volgende keer wel volop van je vakantie kan genieten en durf nu vanuit stilte te luisteren naar je emoties. Download de meditatie direct.

 

Emoties toelaten – 3 tips

Emoties toelaten – 3 tips

3 tips om emoties toe te laten Emoties toelaten? Hoe doe je dat? Eerlijk ik vind het net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen of douchen. Je emoties mogen gevoeld worden en niet weggestopt ergens in je..

Maankalender 2024

De maan heeft iedere dag een andere kracht. Met deze maankalender kan jij op ieder moment bewust de kracht van de maan inzetten. Over volle maan en nieuwe maan is al veel te vinden, maar over de andere dagen niet. Iedere dag van de maand staat de maan in een andere...

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

Met deze 3 tips creëer je wat jij wél wilt

Manifesteren door je te richten op wat je wel wilt in plaats van je te focussen op wat je niet wilt. Hoe vaak denk je zelf ‘Ik wil niet…’? Wist je dat dat juist averechts werkt? Dit heb ik geleerd in een NLP opleiding en later kwam het weer naar voren volgens de...

Open chat
1
Vragen?
Scan the code
Hoi, kan ik je verder helpen?