Persoonlijke ontwikkeling. Misschien is het wel één van de meest belangrijke dingen naast de basisbehoeften in je leven.

De mooiste reis

Jezelf ontwikkelen. Of je er mee bezig bent of niet het gebeurd ook onbewust, want je bent niet dezelfde persoon als van 5 jaar geleden. Je ontwikkeld jezelf iedere dag en hoe mooi is het dat je hier zelf bewust mee bezig kan zijn! Zoals vaker wordt gezegd is de reis naar jezelf de mooiste reis die je kan maken.

Voor mij betekend groei veel. Als sinds vrij jong was ik ermee bezig anderen vooruit te helpen in hun ontwikkeling. Dit doet iets met mij, het geeft energie en de ander is altijd geholpen met de inzichten.

Veranderen doe je zelf

De keus voor verandering ligt alleen altijd bij jezelf. Dit is iets wat ik moest leren, dat ik niet verantwoordelijk ben voor het proces van de ander en de resultaten die de ander behaald. Wanneer je bent begonnen met persoonlijke ontwikkeling en eerlijk bent tegen jezelf weet je ook dat alleen jij jezelf belemmert om verder te komen. Uiteraard is het belangrijk om mensen in je omgeving te hebben of op te zoeken die positief zijn. Die keus om dat te doen ligt ook bij jou en om je anders niks aan te trekken van berichten van anderen die jou niet dienen.

Het is een proces en als je die reis bent begonnen zul je ontdekkingen blijven doen.

Persoonlijk groeien

Persoonlijke groei heeft voor mij alles te maken met patronen herkennen, veranderen, positief denken, bewustwording en zoveel meer. Het gaat erom dat jij jezelf beter leert kennen. Dat je eigen handleiding steeds een stukje duidelijker wordt. Ook gaat het erom dat je weet dat je kan kiezen voor een andere gedachte, een andere mindset. De bewustwording is de eerste stap. Meditaties hebben mij op een ontspannen manier anders leren denken. Een andere mindset creëren en het ook voelen. Je werkt aan de beste versie van jezelf. Niet iemand anders maar de beste versie van jou. Soms is het nodig om hiervoor terug te gaan naar ervaringen die hebben gemaakt dat je nu de dag van vandaag zo denkt. Wanneer je je daar bewust van wordt doorbreek je het patroon en word je de beste versie van jezelf.

Spiritueel groeien

Spirituele groei is voor veel meer het voelen. Leven in verbinding, vertrouwen, liefde en dankbaar zijn. Bewust zijn van de energieën  die je kunt waarnemen. Je kan het niet zien, maar het is er wel. Er zijn moment in het leven dat je ze wel ervaart zoals wanneer je verliefd bent of liefde voelt.

Dat magische gevoel

Het zijn niet je gedachten die je dan waarneemt en het is ook niet je lichaam dat je iets verteld. Nee het is wat anders. Je voelt iets magisch en dit magische gevoel is er meer. Het is er, je hebt het al in je en je kan er iedere dag naar terugkeren. Dan heb je het vertrouwen om los te laten en te vertrouwen op de toekomst. Leven vanuit liefde is kalmer zijn, meer ontspannen door het leven gaan en daardoor je dankbaar voelen. Wanneer je je spiritueel ontwikkelt en vanuit dit gevoel kan leven dat alles al goed is en je vertrouwen hebt in het leven. Dat is wanneer je leert leven vanuit de wet van de aantrekkingskracht.

Stel je voor dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Hoe anders ziet jouw leven er dan uit over 1 jaar?

Met de innerlijke rust boost help ik jou binnen 1,5 uur met het krijgen van inzicht. Inzicht in wat al werkt voor jou en waarin jij nog mag groeien. Boek direct een sessie via de knop hieronder. 

Innerlijke rust boost