Emoties toelaten? Hoe doe je dat? Eerlijk ik vind het net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen of douchen. Je emoties mogen gevoeld worden en niet weggestopt ergens in je lichaam.

Hoe laat ik emoties toe? In dit blog geef ik 3 tips om emoties toe te laten. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om emoties toe te laten. Grote kans dat ook jij dit niet hebt geleerd en het lastig vind om bij je gevoel te blijven, anders was je niet op deze pagina.

Ik geloof dat het nodig is iedere dag bewust te zijn van je emoties. Niet alleen de grote emoties, maar juist die kleine subtiele gewaarwordingen. En nee met bewust zijn van je emoties en deze dagelijks waarnemen bedoel ik niet dat je emotioneel bent. Het is juist de meest pure vorm van leven. Echt leven, voelen, want je bent geen robot.

Zorg ervoor dat je de drie tips om je emoties toe te laten niet alleen leest, maar het ook gaat uitproberen zodat jij leert je emoties te waarnemen.

Tip 1 Emoties toelaten door yoga-oefeningen 

Yoga is de manier om dichter bij jezelf te komen en meer te leren voelen. Door de bewegingen en de stilte leer je echt aanwezig te zijn en de emoties die opkomen aandacht te geven en er te laten zijn. Yoga oefeningen helpen je om vanuit de stilte weer te voelen. Een mooie yoga oefening hiervoor is de kindhouding. In de kindhouding keer je echt even terug naar jezelf door jezelf af te sluiten van de wereld. De kindhouding is een fijne houding die je ook in bed voor het slapen gaan kunt doen of in de ochtend als je wakker wordt. In onderstaande video begeleid ik je met mijn stem.

 

Tip 2 Alle emoties op papier

Schrijven is een prachtige manier om woorden te geven aan wat je voelt. Wanneer je je pen op het papier zet en zonder nadenken begint te schrijven merk je dat er veel meer woorden uit je pen komen dan je had verwacht. Het gaat hier echt om schrijven op papier, hierdoor kun je echt je emoties toelaten. Op papier schrijven werkt toch anders dan wanneer je typt, je komt dichter bij je gevoel. In het begin kan het misschien kwetsbaar voelen, maar geloof me het opschrijven van je gevoelens geeft rust.

 

Tip 3 Emoties toelaten door meditatie

Meditatie is voor mij de manier waardoor ik heb geleerd emoties door de dag heen waar te nemen. Als je mediteert leer je aanwezig te zijn en toe te laten wat er is en dit te accepteren. Je leert waar te nemen wat er van binnen afspeelt door stil te zijn en dat kan zelfs binnen een paar seconden. Door meditaties waarbij je bij jezelf blijft leer je dit ook zelf in je dagelijks leven toe te passen en leer je emoties snel toelaten. Het klinkt zo cliche om te zeggen, maar het is echt zo door meditatie kom je dichter bij jezelf.

Als je dagelijks één van de 3 tips doet, zul je merken dat je steeds makkelijker je emoties toelaat en loslaat. Gewoon door ze er te laten zijn. En hierdoor ga je zoveel meer rust vinden. Met de gratis meditatie leer ik jou hoe je weer kunt voelen. Mail ‘gratis meditatie’ naar info@nathaliemerylin.nl en ontvang de meditatie in je mailbox.

Met deze 3 tips om je emoties toe te laten kom je weer een stap verder, één ding: je moet het wel DOEN om het te ervaren. Experimenteer, probeer uit en kijk wat het beste bij jou past.

Gratis

audiotraining

Meditatie emoties toelaten en loslaten

Meditatie emoties toelaten en loslaten

Emoties toelaten en loslaten hoe doe je dat? Emoties vasthouden is niet goed voor je gezondheid. Maar hoe laat je deze emoties los?  Na het lezen van dit blog weet jij precies hoe.Emoties vasthouden is niet goed voor je gezondheidWanneer je je boos, verdrietig of...

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en meer...

Invloed volle maan en emoties

Invloed volle maan en emoties

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px ‘Helvetica Neue’} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 16.0px ‘Helvetica Neue’} span.s1 {color: #dca10d}
Invloed volle maan en emoties De volle maan heeft..

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Een hele mooie vraag waarvan ik denk dat er bij iedereen een ander thema speelt waar meer aandacht aan besteed mag worden om dit te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen jaren thema’s bij elkaar verzameld die het..

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

Autisme en innerlijke vrijheid

Autisme en innerlijke vrijheid

Ik kan zelf nooit zo goed als de ander vertellen welke processen een ander meemaakt, de ander kan dat beter zelf. In dit blog verteld mijn zusje haar verhaal en wat ik voor haar heb mogen betekenen. Mijn zusjes verhaalHoi ik ben Jasmien. Ik ben nu 24 jaar en op 14...