Wil jij meer rust in je leven? Ontdek de beste manieren om meer rust te ervaren en je mindset te veranderen. Heb je al boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling, een cursus gevolgd, yogalessen bijgewoond, maar ervaar je nog steeds geen rust in je leven? In dit blog geef ik jou 3 tips voor meer rust.

Hoe kun je meer rust ervaren?

Het vinden van de juiste basis voor jezelf is cruciaal voor het ervaren van meer rust. Het gaat er niet om welke tools je gebruikt, maar om wat jij nodig hebt en hoe je dit toepast in jouw leven. Het gaat niet om de kennis, maar het kunnen voelen. Rust moet een gewoonte zijn, niet alleen iets wat je ervaart tijdens vakantie. Je kunt het vakantiegevoel vaker ervaren in je dagelijkse leven, als je weet hoe.

Bewust kiezen voor meer rust

Om meer rust in je leven te ervaren, is het belangrijk dat je zelf bewust de keuze maakt en klaar bent met stress, spanning, en altijd aan staan. Je merkt onrust op door de volgende signalen: slecht slapen, geen rust in je hoofd, gevoelens van ontevredenheid over je leven, onrustige ademhaling, lichamelijke kwalen, leven in een waas, moeite hebben met emoties toelaten, snel geïrriteerd zijn, negatief denken, en merendeels afwezig zijn in het hier en nu. Herken jij jezelf in deze signalen? Dan is het tijd om te zorgen voor meer rust in jouw leven.

Waar moet je beginnen voor meer rust?

Begin met het bepalen van je huidige situatie. Hoe gaat het echt met je? Niet alleen het standaard “het gaat wel goed” antwoord. Hoe voel je je? Hoe sta je in het leven? Verlopen je dagen soepel of voelen ze zwaar? Het is belangrijk om inzicht te krijgen in hoe het nu echt met je gaat, zodat je gericht aan de slag kunt met het creëren van meer rust in je leven. Schrijf alles op papier en vraag jezelf door, zodat je erachter komt wat jou ervan weerhoudt om rust te ervaren.

3 tips voor meer rust

1. Een goede nachtrust is essentieel

Je kent het vast wel wanneer je niet goed hebt geslapen ben je de volgende dag prikkelbaar.

Zorg ervoor dat je in de avond vanuit rust in slaap valt, zodat je lichaam en geest tot rust kunnen komen. Vermijd het drinken van koffie voor het slapen en het kijken van spannende films. Door vanuit ontspanning te gaan slapen, kan je lichaam beter tot rust komen.

2. Kom bewust terug naar het hier en nu

Er is altijd meer dan genoeg te doen op een dag en het lijkt altijd alsof er niet genoeg tijd is. Hierdoor ervaar je vaak stress en spanning. Door een paar keer per dag bewust terug te komen naar het hier en nu, kan je deze gevoelens verminderen. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door je bewust te zijn van je ademhaling,

3. Zeg jij genoeg Ja tegen jezelf?

Wanneer je in je leven veel doet omdat je vindt dat je het moet doen in plaats van omdat je het wilt, zal je energie leeglopen. Vraag jezelf daarom af of je genoeg ‘Ja’ tegen jezelf zegt.

  • Durf je nee te zeggen tegen anderen als dat nodig is?
  • Doe je vaak iets omdat je vindt dat het moet, maar is dat wel echt zo?
  • Merk je dat je energie leegloopt bij bepaalde activiteiten?
  • Weet je wat jouw belangrijkste waarden zijn?

Denk eens rustig na over deze vragen en neem ze mee je week in. Word je bewust van hoe jij je leven hebt ingedeeld en wat er anders moet om meer te leven vanuit rust. Als je jezelf deze vragen eerder hebt gesteld, neem dan de tijd om te reflecteren op hoe je bent gegroeid en wat je nog kunt verbeteren. 

Als je je na het lezen van deze vragen overwhelmed voelt en niet weet waar je moet beginnen, dan raad ik je aan om onze gratis audio training te downloaden. In deze training ontdek je binnen 45 minuten wat je nodig hebt voor meer rust in je leven. Ik neem je stap voor stap mee en help je precies te ontdekken wat je nodig hebt

Je download de audio direct door je gegevens hieronder achter te laten of te mailen naar info@nathaliemerylin.nl

 

 

Gratis

audiotraining

Emoties toelaten – 3 tips

Emoties toelaten – 3 tips

3 tips om emoties toe te laten Emoties toelaten? Hoe doe je dat? Eerlijk ik vind het net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen of douchen. Je emoties mogen gevoeld worden en niet weggestopt ergens in je..

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

Autisme en innerlijke vrijheid

Autisme en innerlijke vrijheid

Ik kan zelf nooit zo goed als de ander vertellen welke processen een ander meemaakt, de ander kan dat beter zelf. In dit blog verteld mijn zusje haar verhaal en wat ik voor haar heb mogen betekenen. Mijn zusjes verhaalHoi ik ben Jasmien. Ik ben nu 24 jaar en op 14...

Gratis audio

Met de audio training ‘Wat niemand je verteld over rust’ ontdek jij hoe je rust vindt.

Podcast

Laat je inspireren door te luisteren naar de podcast waarin ik alles deel over het vinden van innerlijke rust.

Blogs

Laat je inspireren door de blogs en ontdek hoe je meer rust vindt.

Open chat
1
Vragen?
Scan the code
Hoi, kan ik je verder helpen?