Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkelingen? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en meer rust nodig hebt in jou leven?

Het gaat niet om de kennis

Ik geloof dat wanneer je de juiste basis voor jezelf hebt gevonden, je meer rust ervaart. Het gaat niet om de tools, maar om wat jij nodig hebt. En het gaat erom dat je weet hoe je dit in jouw leven toepast. Het gaat niet om de kennis, maar om het doorvoelen daarvan. Rust moet een gewoonte zijn, niet iets wat alleen voor vakantie is. Dat gevoel wat je op vakantie hebt mag je vaker ervaren in je leven en dat kan zolang jij weet hoe.

Ben jij klaar om te kiezen voor meer rust?

Het is belangrijk dat je zelf bewust de keuze maakt en dat je klaar bent met stress, spanning, altijd aan staan, en het gehaaste en opgejaagde gevoel.

Waardoor weet je dat het tijd is voor meer rust in je leven?

Er zijn meerdere signalen waardoor je kan checken of het inderdaad zo is dat je meer rust nodig hebt. Het kunnen verschillende dingen zijn. Ik noem een aantal op. Je slaapt slecht, je hebt geen rust in je hoofd, je voelt dat dit niet het leven is wat je wilt, je ademhaling is niet rustig, je hebt veel verschillende lichamelijke kwalen, je leeft in een waas, je vind het lastig om je emoties toe te laten, je voelt je snel geïrriteerd, je denkt negatief, je bent merendeels niet aanwezig in het hier en nu. Herken jij je in meerdere van bovenstaande punten? Dan is het prioriteit dat je zorgt voor meer rust in je leven.

Waar moet ik beginnen voor meer rust?

Het is belangrijk om te kijken waar je nu staat. Hoe gaat het echt met je? Niet het standaard het gaat wel goed antwoord. Maar hoe voel je je? Hoe sta je in het leven? Hoe is een gemiddelde dag voor jou? Verlopen je dagen soepel of voelen ze zwaar?

Het is belangrijk om voor jezelf inzichtelijk te krijgen hoe het nu echt met je gaat. Vanaf dat punt kun je de meeste verandering brengen. Je kunt dat zelf doen door alles op papier te schrijven en bij jezelf door te vragen. Zodat je erachter komt wat ervoor zorgt dat je geen of niet genoeg rust hebt

3 dingen die je zal kunnen doen voor meer rust

1. Hoe jij in slaap valt is een belangrijke factor.

Je kent het vast wel wanneer je niet goed hebt geslapen ben je de volgende dag prikkelbaar. Het is belangrijk dat je in de avond zorgt dat je vanuit rust in slaap valt. Je lichaam en geest hebben dit beiden nodig. Wanneer een goede nachtrust weg valt zullen snel andere complicaties optreden. Wist je dat veel ziekten kunnen voorkomen wanneer je goed slaapt? Kijk dus goed naar wat jij doet voordat je gaat slapen. Zorg je ervoor dat je lichaam naar een ruststand gaat of bouw je de spanning op voor je lichaam? Een aantal voorbeelden waarbij je je lichaam niet naar rust brengt zijn koffie drinken voor het slapen en bijvoorbeeld spannende films kijken. Als je vanuit deze energie gaat slapen is het lastiger voor je lichaam om lichaam en geest volledig tot rust te brengen.

2. Hoe voel jij je door de dag heen?

Op een dag is er altijd meer dan genoeg te doen en er is altijd tijd tekort, toch? Als je leeft vanuit het gevoel dat er altijd nog iets is wat je moet doen en dat er nooit genoeg tijd is dan zul je dit ook in je lichaam doorvoelen. Waar je mee kunt oefenen is door een paar keer per dag even terug te komen naar het hier en nu. Belangrijk is dat je momenten creëert dat je bewust even terug komt. Dit kan op verschillende manieren en verschillende momenten. Het is belangrijk dat je begint met wat bij je past en door klein te beginnen zul je voor jezelf steeds vaker dit soort momenten creëren waardoor je ook veel meer rust gaat ervaren. Je zal terug kunnen komen door bewust te zijn van je ademhaling, je lichaam, je gedachten, je emoties of door met je zintuigen aanwezig te zijn in het moment.

3. Zeg jij genoeg Ja tegen jezelf?

Wanneer je in je leven veel doet omdat je vindt omdat je het moet in plaats van omdat je het wilt zal je energie leeg gaan lopen. Ik heb een aantal vragen waardoor jij dat voor jezelf kan checken.

  • Durf jij nee tegen anderen te zeggen?
  • Doe je vaak iets waarvan je vind dat het moet, maar is het wel echt zo?
  • Loop jij leeg bij bepaalde activiteiten?
  • Weet je wat jouw belangrijkste waarden zijn?

Wat doen deze vragen met je? Heb je jezelf deze vragen eerder gesteld of is dit nieuw voor je? Denk rustig na over deze vragen en neem ze mee je week in. Word je bewust van hoe jij je leven hebt ingedeeld en wat er anders moet om meer te leven vanuit rust.

Heb je een overwhelming gevoel na het lezen van deze vragen? En weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan raad ik het je aan om de gratis audio training te downloaden waarin jij binnen 45 minuten ontdekt wat jij nodig hebt voor meer rust. In deze stap neem ik je stap voor stap mee en weet jij precies wat je nodig hebt voor meer rust.

 

Gratis

audiotraining

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Een hele mooie vraag waarvan ik denk dat er bij iedereen een ander thema speelt waar meer aandacht aan besteed mag worden om dit te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen jaren thema’s bij elkaar verzameld die het..

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten Kan jij ook niet wachten tot de horeca weer helemaal open mag? Dat alles weer normaal is en je een heerlijke latte buiten de deur kan drinken met een vriendin? Zonder alle regels? De..

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

Hoe kan ik loslaten?

Herinner jij je nog dat de horeca en winkels dicht waren en je niet kon wachten tot de horeca weer open mocht? Dat je dingen wou doen die niet konden. Gewoon even genieten met een heerlijke latte buiten de deur met een vriendin? De afgelopen jaren is er veel veranderd...

Gratis audio

Met de audio training ‘Wat niemand je verteld over rust’ ontdek jij hoe je rust vindt.

Podcast

Laat je inspireren door te luisteren naar de podcast waarin ik alles deel over het vinden van innerlijke rust.

Blogs

Laat je inspireren door de blogs en ontdek hoe je meer rust vindt.