Innerlijke rust is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Maar wat als je geen rust ervaart? Waar komt die onrust vandaan en hoe kun je meer innerlijke rust vinden? In dit artikel deel ik de thema’s die het verschil maken in hoeverre je innerlijke rust ervaart en geef ik vragen die jou inzicht geven.

Innerlijke rust: thema’s die het verschil maken

Innerlijke rust heb je niet zomaar. Vaak zijn er verschillende lagen van onrust aanwezig die jouw innerlijke rust in de weg staan. Stress is een veelgebruikt woord, maar wat is stress eigenlijk? En welke stressfactoren zorgen voor onrust in jouw lichaam en geest? Wanneer ervaar je stress en ben je je wel bewust van de hoeveelheid stress die je meedraagt? Hoeveel stress brengt het onbewust met zich mee dat jij je niet goed genoeg voelt en je je spiegelbeeld afkeurt? Of dat je het jezelf niet kan vergeven wanneer je wat doms hebt gedaan? Dit zijn stressfactoren die zorgen voor onrust in jouw lichaam en geest. Het is tijd om bewust te worden van jouw stressfactoren en de onrust die het met zich meebrengt.

Vragen voor meer bewustwording  

  1. Voel je je vaak opgejaagd?
  2. Lukt het maar niet om lekker te slapen?
  3. Heb je jezelf afgesloten voor de gevoelswereld?
  4. Leef je alleen vanuit je hoofd?
  5. Heb je vrede met het verleden?
  6. Kun je loslaten wat niet goed voor je is?
  7. Heb je het gevoel dat je geleefd wordt?
  8. Heb je het gevoel dat alles in je leven tegen zit?
  9. Zijn er plekken in je lichaam waar je spanning vasthoudt?
  10. Is je ademhaling onrustig?
  11. Hou je je ademhaling vaak vast?
  12. Vind je het lastig om emoties toe te laten?
  13. Merk je dat je vaak niet echt aanwezig bent in het moment?
  14. Heb je last van angsten?
  15. Vind je het lastig om het leven te accepteren zoals het is?
  16. Kun je stilzitten en stilte ervaren?
  17. Voelt het leven oneerlijk?
  18. Kun je jezelf in de spiegel aankijken?
  19. Accepteer je waar je vandaag komt?

  Door je bewust te worden van waar jij de meeste onrust ervaart in je leven, kun je gerichter werken aan het bereiken van meer innerlijke rust.

  Deze vragen maken je bewust van waar jij de meeste onrust ervaart in je leven. Hoe zijn deze vragen voor je? 

  Innerlijke rust is niet vanzelfsprekend, maar wel essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Door je bewust te worden van jouw stressfactoren en de onrust die het met zich meebrengt, kun je gericht werken aan het bereiken van meer innerlijke rust. De vragen in dit artikel kunnen je helpen wanneer je ze beantwoord.

  Affirmaties voor innerlijke rust

  • Ik ben ontspannen.
  • Ik voel me rustig.
  • Ik ben licht en liefde.
  • Ik leef rustig en ontspannen.

  Vind je het fijn om geholpen te worden met de verschillende thema’s om erachter te komen waardoor jij onrust ervaart? En wil je dit veranderen naar het ervaren van innerlijke rust? Neem dan contact op via info@nathaliemerylin.nl of stuur een appje op +5999 510 0327

   

   

  Emoties toelaten – 3 tips

  Emoties toelaten – 3 tips

  3 tips om emoties toe te laten Emoties toelaten? Hoe doe je dat? Eerlijk ik vind het net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen of douchen. Je emoties mogen gevoeld worden en niet weggestopt ergens in je..

  Maankalender 2024

  De maan heeft iedere dag een andere kracht. Met deze maankalender kan jij op ieder moment bewust de kracht van de maan inzetten. Over volle maan en nieuwe maan is al veel te vinden, maar over de andere dagen niet. Iedere dag van de maand staat de maan in een andere...

  De 7 beste korte geleide slaap meditaties

  De 7 beste korte geleide slaap meditaties

  Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

  Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

  Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

  Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

  Met deze 3 tips creëer je wat jij wél wilt

  Manifesteren door je te richten op wat je wel wilt in plaats van je te focussen op wat je niet wilt. Hoe vaak denk je zelf ‘Ik wil niet…’? Wist je dat dat juist averechts werkt? Dit heb ik geleerd in een NLP opleiding en later kwam het weer naar voren volgens de...

  Open chat
  1
  Vragen?
  Scan the code
  Hoi, kan ik je verder helpen?