Een hele mooie vraag waarvan ik denk dat er bij iedereen een ander thema speelt waar meer aandacht aan besteed mag worden om dit te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen jaren thema’s bij elkaar verzameld die het verschil maken in hoeverre je innerlijke rust ervaart. Deze thema’s zijn onderdeel van het leven.

Als je geen rust ervaart is het belangrijk om te weten waar de onrust vandaan komt. Rust vinden gaat dus net zoveel over onrust. Want zonder onrust had je rust al gevonden.

Welke onrust ligt jouw innerlijke rust in de weg?

Innerlijke rust heb je niet omdat er lagen onrust aanwezig zijn en dat kunnen veel verschillende lagen zijn. Stress is een veelgebruikt woord, maar wat is stress? Wanneer ervaar je stress en ben je je wel bewust van de stress die je hebt? Hoeveel stress brengt het onbewust met zich mee dat jij je niet goed genoeg voelt en je je spiegelbeeld afkeurt? Of dat je het jezelf niet kan vergeven wanneer je wat doms hebt gedaan? Dit zijn stressfactoren die zorgen voor onrust in jouw lichaam en geest. Het is tijd om bewust te worden van jouw stressfactoren en de onrust die het met zich meebrengt.

Vragen voor meer bewustwording

Hieronder een reeks vragen waardoor je bewuster wordt van jouw stressfactoren en waar het aan kan liggen dat je onrust ervaart in plaats van rust.

 1. Voel je je vaak opgejaagd?
 2. Lukt het maar niet om lekker te slapen?
 3. Heb je jezelf afgesloten voor de gevoelswereld?
 4. Leef je alleen vanuit je hoofd?
 5. Heb je vrede met het verleden?
 6. Kun je loslaten wat niet goed voor je is?
 7. Heb je het gevoel dat je geleefd wordt?
 8. Heb je het gevoel dat alles in je leven tegen zit?
 9. Zijn er plekken in je lichaam waar je spanning vasthoudt?
 10. Is je ademhaling onrustig?
 11. Hou je je ademhaling vaak vast?
 12. Vind je het lastig om emoties toe te laten?
 13. Merk je dat je vaak niet echt aanwezig bent in het moment?
 14. Heb je last van angsten?
 15. Vind je het lastig om het leven te accepteren zoals het is?
 16. Kun je stilzitten en stilte ervaren?
 17. Voelt het leven oneerlijk?
 18. Kun je jezelf in de spiegel aankijken?
 19. Accepteer je waar je vandaag komt?

Deze vragen maken je bewust van waar jij de meeste onrust ervaart in je leven. Hoe zijn deze vragen voor je? Voel je je rustig als je ze leest of leveren ze veel weerstand op? Wanneer je veel weerstand voelt is er nog werk te doen zodat jij meer rust gaat ervaren.

Gratis

audiotraining

Gratis audio

Met de audio training ‘Wat niemand je verteld over rust’ ontdek jij hoe je rust vindt.

Podcast

Laat je inspireren door te luisteren naar de podcast waarin ik alles deel over het vinden van innerlijke rust.

Blogs

Laat je inspireren door de blogs en ontdek hoe je meer rust vindt.

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkelingen? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en...

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten Kan jij ook niet wachten tot de horeca weer helemaal open mag? Dat alles weer normaal is en je een heerlijke latte buiten de deur kan drinken met een vriendin? Zonder alle regels? De..

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

Hoe kan ik loslaten?

Herinner jij je nog dat de horeca en winkels dicht waren en je niet kon wachten tot de horeca weer open mocht? Dat je dingen wou doen die niet konden. Gewoon even genieten met een heerlijke latte buiten de deur met een vriendin? De afgelopen jaren is er veel veranderd...