Na het lezen van dit blog weet jij dat je kan kiezen voor meer ontspanning in jouw leven. Én ik vertel je hoe je magische ontspanmomenten kunt creëren.

Laat problemen niet overheersen 

Iedere dag heeft z’n eigen uitdagingen. Aan jou de keus hoe je met deze uitdagingen om gaat. Het leven kan je op twee manieren zien. Het glas is halfvol of het glas is halfleeg. Hoe kies jij te leven? Als je kiest voor het halfvolle glas kies je voor positiviteit en dat is je eerste stap naar leven vanuit ontspanning.

In het dagelijks leven gebeuren er regelmatig dingen die je stressniveau verhogen of je geluksgevoel verlagen. Misschien herken je jezelf in één of meerdere van onderstaande zinnen.

 • ‘Dit kan er ook wel bij.’
 • ‘Het eten is verbrand! De rest van de avond is naar de #*&^#.’
 • Je staat op en stoot je teen en denkt: ‘Dit wordt zo’n dag’.
 • ‘Waarom is het altijd druk als ik haast heb?’
 • ‘Ik voel me kapot.’
 • ‘Mijn schouders en nek zitten helemaal vast.’

Zie de uitdagingen niet als een probleem. Ervaar de gevoelens die erbij komen kijken en accepteer het. Ga er niet tegenin. Zie het als signalen om dichter bij jezelf te blijven en check in bij jezelf.

Inchecken bij jezelf

Op een dag viel het me op dat ik een aantal dingen deed om terug te komen bij mezelf en daardoor ontspande. Ik vind het een soort inchecken bij jezelf. Ik gebruikte het op veel verschillende momenten en het begon me op te vallen dat ik altijd de keus had om te kiezen voor meer ontspanning. Op ieder moment in het leven is de keus er.

Deze incheckmomenten deed ik op verschillende manieren en zorgen voor magische ontspan momenten. Ik heb je beloofd te vertellen hoe je een ontspannen vrouw kunt worden. Ben je er klaar voor?

Hoe werkt het?

Je kunt altijd kiezen voor magische ontspanmomenten door de ontspan-methode toe te passen. In de ontspan-methode gebruik je verschillende elementen. Het is maar net wat je op het moment nodig hebt en welke manier jij prettig vindt. De elementen zijn: je ademhaling, lichaam, gedachten, emoties en in het hier en nu zijn.

Door eerst bewust te worden van je ademhaling en/of lichaam kom je automatisch terug naar het hier en nu. Op dat moment kun je ervoor kiezen om nog wat verder te gaan en bewust te worden van je gedachten of je emoties. Zodat je gedachten of emoties kunt loslaten. Dit om het negatieve niet onbewust te laten overheersen. Ook kun je ervoor kiezen om in het hier en nu te komen en zonder oordeel echt aanwezig te zijn in het moment. Want in het hier en nu is alles goed.

Een aantal voorbeelden waar de ontspan-methode mee kan helpen:

 • Leren genieten van de kleine dingen.

 • Je ademhaling gebruiken in lastige situaties. 
 • Bewust worden van je lichaam en spanning loslaten.

 • Negatieve gedachten omzetten naar positieve. 

 • Emoties toelaten.

Zo simpel is het echt

Het mooie van de ontspan-methode is dat het zo simpel is dat het voor iedere vrouw toepasbaar is. Je hoeft nergens heen. Je kunt het er altijd bij ‘pakken’ wanneer jij het nodig hebt. Natuurlijk kunnen yoga, meditatie en bewustwording ervoor zorgen dat je dit dagelijks makkelijker kunt ervaren. Door alleen te doen en het zelf te ervaren kun je leren.

Dus wil je meteen meer ontspanning in je dagelijks leven? Begin dan met de ontspanmethode toe te passen zodat jij dagelijks magische ontspanmomenten ervaart.