Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je laten weten dat je niet alleen bent en laat ik je zien dat het ook anders kan.

Seksueel misbruik is niet een onderwerp waar je met iedereen over spreekt, meestal weet je het niet van elkaar of schaam je je ervoor. Ook voor mij is het niet altijd makkelijk geweest om dit te delen en kwam de gedachte ‘wat moet de ander wel niet denken’ vaak naar boven. Ik wil jou laten weten dat je je weer goed mag voelen en hoe je weer geluk in je leven kan toelaten.

Mijn transformatie

Alles veranderde toen ik mijn eerste stappen op de yogamat zette, daarna een NLP-practitioner volgde en me durfde over te geven aan meditatie en visualisatie.

Ik heb de afgelopen jaren vele veranderingen doorgemaakt en daardoor weet ik dat ook jij dit kan. Ik voel me nu goed en wanneer onprettige gevoelens naar boven komen weet ik wat ik ermee kan doen. Het is onmogelijk om alles in dit blog te vertellen. Maar ik wil jou helpen met de eerste stap in de juiste richting, door mijn verhaal te delen.

Voor het eerst weer verbonden tussen mijn lichaam en geest

Ik had een muur om me heen gebouwd. Nare gevoelens die naar boven kwamen, drukte ik zo snel mogelijk weg. Om eerlijk te zijn, had ik geen idee hoe ik mijn emoties wel kon toelaten.

Hoe cliche het ook klink, maar door yoga vond ik de verbinding tussen mijn lichaam en geest. De yoga-oefeningen en meditaties brachten mij terug naar mezelf. Het stil zijn hielp mij om de onrust toe te laten en daar doorheen te gaan. Daarna pas werden mijn gedachten stil en kon ik pas beginnen met voelen. Ik kon de emoties toelaten. Ervaren wat er was en alles accepteren. Gewoon door aanwezig te zijn in mijn lichaam. Door yoga en meditatie heb ik geleerd dat ook ik belangrijk ben en mijn behoeften net zo belangrijk zijn als die van de ander.

Niet durven spreken

Ik voelde vaak een brok in mijn keel en onbewust hield ik vaker mijn mond dan me lief was. Tot ik wist waar dit vandaan kwam. Stap voor stap durfde ik steeds meer mijn stem te laten horen. Ik begon te leven vanuit vertrouwen. En hoe gek het ook klinkt, maar ik mocht van mezelf, mezelf zijn. In een yogales hoef je je niet anders voor te doen. Je bent goed zoals je bent.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven transformeerde: van in spanning leven naar ontspannen leven. Tuurlijk zijn er genoeg stressmomenten op een dag, bijvoorbeeld in de ochtend als ik snel de deur uit moet of wanneer mijn zoontje even niet meer weet wat luisteren is. Maar grotendeels voel ik me ontspannen en zo niet dan laat ik de spanningen van de dag snel los. Soms vergeet ik hoe groot het verschil is met hoe het was.

Wil jij ook dat nare gevoel loslaten? Ontspannen leven en je goed voelen? Dit gun ik jou namelijk ook.  Voor mij hebben yoga en meditatie geholpen en dat is ook één van de redenen waardoor ik begonnen ben met het inspreken van meditaties. Maar ook ben begonnen met delen, want als ik dit kan kan jij het ook.

Laat je inspireren door de podcast of andere blogs. Want ook jij kan de rust in jezelf vinden.

Heb je een vraag of wil je de gratis meditatie emoties toelaten en loslaten ontvangen? Stuur dan een mail naar info@nathaliemerylin.nl en ik beantwoord je vraag met liefde.

Gratis audio

Met de audio training ‘Wat niemand je verteld over rust’ ontdek jij hoe je rust vindt.

Podcast

Laat je inspireren door te luisteren naar de podcast waarin ik alles deel over het vinden van innerlijke rust.

Blogs

Laat je inspireren door de blogs en ontdek hoe je meer rust vindt.

Emoties toelaten – 3 tips

Emoties toelaten – 3 tips

3 tips om emoties toe te laten Emoties toelaten? Hoe doe je dat? Eerlijk ik vind het net zo belangrijk als dagelijks je tanden poetsen of douchen. Je emoties mogen gevoeld worden en niet weggestopt ergens in je..

Maankalender 2024

De maan heeft iedere dag een andere kracht. Met deze maankalender kan jij op ieder moment bewust de kracht van de maan inzetten. Over volle maan en nieuwe maan is al veel te vinden, maar over de andere dagen niet. Iedere dag van de maand staat de maan in een andere...

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

Met deze 3 tips creëer je wat jij wél wilt

Manifesteren door je te richten op wat je wel wilt in plaats van je te focussen op wat je niet wilt. Hoe vaak denk je zelf ‘Ik wil niet…’? Wist je dat dat juist averechts werkt? Dit heb ik geleerd in een NLP opleiding en later kwam het weer naar voren volgens de...

Open chat
1
Vragen?
Scan the code
Hoi, kan ik je verder helpen?