Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je laten weten dat je niet alleen bent en laten zien dat ook anders kan.

Seksueel misbruik is niet een onderwerp waar je met iedereen over spreekt, meestal weet je het niet van elkaar of schaam je je ervoor. Ook voor mij is het niet zo makkelijk om dit te delen en komt de gedachte ‘wat moet de ander wel niet denken’ naar boven. Maar ik ben hier voor jou. Om jou als vrouw te helpen je goed te voelen.

Mijn transformatie

Alles veranderde toen ik mijn eerste stappen op de yogamat zette, daarna een NLP-practitioner volgde en me durfde over te geven aan meditatie en visualisatie.

Ik heb de afgelopen jaren vele veranderingen doorgemaakt en daardoor weet ik dat ook jij dit kan. Ik voel me nu goed en wanneer onprettige gevoelens naar boven komen weet ik wat ik ermee kan doen. Het is onmogelijk om alles in dit blog te vertellen. Maar ik wil jou helpen met de eerste stap in de juiste richting, door mijn verhaal te delen.

Voor het eerst weer verbonden tussen mijn lichaam en geest

Ik had een muur om me heen gebouwd. Nare gevoelens die naar boven kwamen, drukte ik zo snel mogelijk weg. Om eerlijk te zijn, had ik geen idee hoe ik mijn emoties wel kon toelaten.

Door yoga vond ik de verbinding tussen mijn lichaam en geest. De yoga-oefeningen en meditaties brachten mij terug naar mezelf. Zodra ik door de onrust heen was en mijn gedachten stil werden, kon ik pas echt voelen.  Ik kon de emoties toelaten. Ervaren wat er was en alles accepteren. Gewoon door aanwezig te zijn in mijn lichaam. Door yoga en meditatie heb ik geleerd dat ook ik belangrijk ben en mijn behoeften net zo belangrijk zijn als die van de ander.

Niet durven spreken

Ik voelde vaak een brok in mijn keel en onbewust hield ik vaker mijn mond dan me lief was. Tot ik wist waar dit vandaan kwam. Stap voor stap durfde ik steeds meer mijn stem te laten horen. Ik begon te leven vanuit vertrouwen. En hoe gek het ook klinkt, maar ik mocht van mezelf, mezelf zijn. In een yogales hoef je je niet anders voor te doen. Je bent goed zoals je bent.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mijn leven transformeerde: van in spanning leven naar ontspannen leven. Tuurlijk zijn er genoeg stressmomenten op een dag, bijvoorbeeld in de ochtend als ik snel de deur uit moet of wanneer mijn peuter even niet meer weet wat luisteren is. Maar over het algemeen voel ik me ontspannen en goed. Soms vergeet ik hoe groot het verschil is met hoe het was.

Wil jij ook dat nare gevoel loslaten? Ontspannen leven en je goed voelen? Dit gun ik jou namelijk ook.  Voor mij hebben yoga en meditatie geholpen en dat is ook één van de redenen waardoor ik begonnen ben met het inspreken van meditaties. Maar ook ben begonnen met delen, want als ik dit kan kan jij het ook. 

Laat je inspireren door de podcast of andere blogs. Want ook jij kan de rust in jezelf vinden.

Gratis audio

Met de audio training ‘Wat niemand je verteld over rust’ ontdek jij hoe je rust vindt.

Podcast

Laat je inspireren door te luisteren naar de podcast waarin ik alles deel over het vinden van innerlijke rust.

Blogs

Laat je inspireren door de blogs en ontdek hoe je meer rust vindt.

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkelingen? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en...

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Een hele mooie vraag waarvan ik denk dat er bij iedereen een ander thema speelt waar meer aandacht aan besteed mag worden om dit te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen jaren thema’s bij elkaar verzameld die het..

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten Kan jij ook niet wachten tot de horeca weer helemaal open mag? Dat alles weer normaal is en je een heerlijke latte buiten de deur kan drinken met een vriendin? Zonder alle regels? De..

Hoe kan ik loslaten?

Herinner jij je nog dat de horeca en winkels dicht waren en je niet kon wachten tot de horeca weer open mocht? Dat je dingen wou doen die niet konden. Gewoon even genieten met een heerlijke latte buiten de deur met een vriendin? De afgelopen jaren is er veel veranderd...