7 heerlijke slaapmeditaties

Een meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans en tot rust komen zodat je beter en sneller in slaap valt.

Ik geef de 7 beste meditaties die je voor het slapen kunt beluisteren. Het is per persoon verschillend wat voor meditatie je prettig vindt.  Dat is voor iedereen verschillend vandaar dat het belangrijk is dat je open staat om op ontdekking te gaan om te kijken en voelen wat bij jou past. Je kunt hier alleen achter komen door het te ervaren.

Een hele fijne meditatie voor het slapengaan vind ik een Yoga Nidra meditatie. Yoga nidra wordt de yoga van de slaap genoemd. Het is een techniek die zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. 

De 7 beste slaapmeditaties

1. 61 punten meditatie

2. Yoga nidra

3. Body scan

4. Ontspanningsmeditatie

5. Rustige ademhalingsmeditatie

6. Reflectie van je dag

7. Dankbaarheidsmeditatie

Er zijn veel verschillende soorten meditaties en ook veel verschillende soorten personen die meditaties inspreken. Als je een meditatie doet die je niet prettig vindt betekend dat niet dat je meditaties helemaal niet prettig zal vinden. Het is bij een geleidemeditatie belangrijk dat je de stem van de persoon prettig vindt en de meditatie bij je past. Het is fijn om de meditatie daarom ook vooraf uit te kiezen en niet pas als je gaat slapen.

Welke meditatie ga jij vanavond proberen?