Affirmaties om beter te slapen

Affirmaties zijn krachtige zinnen die je kan uitspreken tegenover je zelf. Dit kan hardop maar werkt ook als je het in je hoofd herhaalt. Misschien zelfs beter doordat je je negatieve stemmetjes daardoor naar de achtergrond brengt.

Hieronder 10 affirmaties voor jou om beter te slapen.

1. Mijn lichaam is ontspannen en valt ontspannen in slaap.

2. Ik ben ontspannen en slaap heerlijk.

3. Ik val ontspannen in slaap door mijn ademhaling te volgen.

4. Ik slaap ontspannen.

5. Ik val ontspannen in slaap.

6. Ik word uitgerust wakker.

7. Ik heb een goede nachtrust.

8. Ik slaap heerlijk.

9. Mijn nachtrust is precies goed.

 En als laatste een super mooie affirmatie van Louise Hay:

10. ‘Ik laat de dag los en val vredig in slaap.

In de yoga nidra van de Meditaties voor innerlijke rust wordt een prachtige affirmatie herhaalt. Bij een affirmatie is het belangrijk dat het goed voelt voor je. Wanneer je heel wat slechte nachten hebt klinkt het voor jezelf misschien een beetje ongeloofwaardig om te zeggen dat je heerlijk slaapt, dan kan je ook beginnen met een affirmatie zoals, ik slaap beter dan gisteren.

Gebruik dus een affirmatie om je gedachten positiever te maken, waardoor jij ook meer ontspanning zult vinden. Als het je lukt om negatieve gedachten te herhalen dan moeten positieve ook lukken, toch? Een mooie manier van gedachten kiezen zijn dus affirmaties. Affirmaties zijn om het zo simpel mogelijk uit te leggen positieve zinnen om te herhalen in plaats van de negatieve piekergedachten.

Er zijn wel een aantal regels voor het opstellen van een affirmatie:

  • Een affirmatie is altijd in de tegenwoordige tijd.
  • Een affirmatie is ALTIJD positief.
  • Het is belangrijk dat de affirmatie bij jou past.

Veel plezier met het maken van een affirmatie maken of kiezen die bij je past.

Ontspannen is belangrijk, als je gedurende de dag ontspannen bent kun je ook ontspannen slapen. Belangrijk om te ontspannen is om je verbonden te voelen tussen je lichaam en geest. In het moment zijn en je emoties toelaten helpt hierbij.

In de Meditaties voor innerlijke rust staat een Yoga nidra meditatie met affirmatie waardoor je volledig ontspannen in slaap valt.