Helpt schrijven om beter te slapen?

Wanneer je merkt dat je voor het slapen gaan vaak druk in je hoofd bent dan is schrijven een manier om meer rust in je hoofd te krijgen.

Schrijven is een heel krachtig middel om alles wat in je hoofd zit een plekje te kunnen geven op papier. De inspiratie, zorgen of vragen die je hebt gaan van je hoofd naar het papier en dat zorgt voor meer helderheid en rust.

 

Zelf merk ik ook dat wanneer ik begin met schrijven of typen ik over het algemeen zolang ik niet nadenk over wat ik schrijf gewoon door kan gaan. Dat is ook de bedoeling, dat je schrijft vanuit je hart, vanuit je gevoel en niet vanuit je denken. Je spelling is niet van belang en daar hoef je niet op te letten. In principe hoef je het ook helemaal nooit meer terug te lezen, het gaat vooral om het proces en dat het je helpt. Het helpt je om je dag los te laten.

 

Dus pak een pen en papier en schrijf…

 

Schrijf over wat je hebt gedaan vandaag of over hoe je je voelde.

 

Onderwerpen om over te schrijven:

  • Gevoelens en emoties
  • Reflectie van je dag
  • Dankbaarheid-dagboek
  • Intentie volgende dag

 

Om rust in je hoofd te krijgen kun je voor het slapen gaan schrijven. Meditatie werkt ook goed in combinatie met meditatie. In de online meditatie app vind je meerdere meditaties die je kunt doen voor het slapen gaan.