Nee leren zeggen (affirmaties)

Soms zeg je ja terwijl je weet dat je het liever niet wilt. Dat je liever gewoon thuis op de bank blijft hangen onder een dekentje met een kopje thee. En toch voor je het weet heb je weer ja gezegd en heb je de volgende dag nodig om bij te komen. Ik hou niet zo van labels plakken, maar als hsp’er heb je je rust nodig en mag je nee zeggen omdat jij liever op de bank hangt.

Vrouwen zetten vaak een ander op de eerste plek en daarna pas hunzelf. Het is belangrijk om te leren luisteren naar wat goed is voor jou en wat het doet met jouw energie. Het is niet nodig om je schuldig te voelen voor de ander wanneer je nee zegt. Dit een gewoonte die veel vrouwen hebben, wanneer ze wel voor zichzelf kiezen.

Luister naar je innerlijke stem en wanneer je deze nee hoort fluisteren, luister je. Door je hier bewust van te zijn ga je hiernaar leren luisteren.

Hieronder een aantal affirmaties die je kunnen helpen.

  • Ik heb het recht om nee te zeggen
  • Ik heb de moed om nee te zeggen en me daar goed bij te voelen
  • Ik besteed aandacht aan de dingen waar ik energie van krijg

Door meditatie blijf ikzelf dichter bij mezelf. Doordat ik de kracht van meditatie zo prachtig vond en bleef horen hoe rustig mijn stem ben ik begonnen met meditaties in te spreken die anderen helpen.