Omarmen van ongemak

Het omarmen van ongemak zal je niet snel iemand horen zeggen in het dagelijks leven. Vaak willen mensen dat je een glimlach laat zien en je gevoelens thuis laat. Het erkennen van de gevoelens die er zijn zorgt ervoor dat je het gevoel wat meer los kan laten als ik uit eigen ervaring spreek. Dat betekend niet dat dat gevoel nooit meer terugkomt, maar waarschijnlijk wel met een steeds minder heftig gevoel.

Het is belangrijk dat je je comfortabel kan voelen in een comfortabele en minder comfortabele situatie.

Op You Tube heb ik een meditatie geplaatst over het omarmen van je ongemak. Hieronder zal ik er eerst meer over vertellen zodat je een idee hebt wat voor soort meditatie het is.

Het is altijd belangrijk dat je echt even stopt met alles wat je aan het doen bent en op een rustige en/of comfortabele plek gaat zitten of liggen. Wanneer het niet helemaal rustig is kan je ook gebruik maken van een koptelefoon.

Zodra je ontspannen zit breng je je aandacht naar je ademhaling en van daaruit naar je gevoel. Hoe voel jij je nu?

Accepteer dat het gevoel er is en ga naar de plek toe waar het gevoel het meeste aanwezig is. Laat het zijn wat het is en merk op dat het gevoel minder sterk wordt.

Zie onder aan de pagina de link naar een meditatie op YouTube.

Ik hoop dat je voor jezelf wat verder bent gekomen met je gevoelens laten zijn voor wat het is en dat je daardoor meer ontspanning in je leven mag ervaren.