Ontspannen in slaap vallen

Wanneer ik in bed ga liggen vallen de spanningen die er zijn opeens op. Wanneer je niet bewust bent van die spanningen dan neem je ze mee je slaap in en kan ik je beloven dat je een stuk minder uitgerust wakker wordt.

Ik ben ervan overtuigd dat ontspannen slapen super belangrijk is voor je gezondheid. Het is het moment dat je lichaam hersteld. Dat je tot rust komt en de volgende dag weer energiek op kan staan.

Wanneer je gespannen in slaap valt en daardoor gespannen slaapt merk je dit uiteindelijk vaak in lichamelijke klachten. Je rug en nek zijn helemaal stijf bij het wakker worden en er is een kans dat je kaken gespannen zijn of dat je aan knarstanden doet.

Ben jij je ervan bewust hoe ontspannen jij slaapt?

Je kan ontspannen in slaap vallen door ontspanning te vinden wanneer in je in bed bent, maar ook door alvast te beginnen met een ontspannen houding voor je gaat slapen. Hiermee bedoel ik dat je geen dingen meer gaat doen die je wakker houden of stress opleveren. Tips hierover geef ik in een ander artikel.

Ontspannen in slaap vallen heeft één ding nodig en dat is dat jij ervoor open staat om alle spanning los te laten van de dag. Bij mij helpt een geleidemeditatie het allerbeste, zodat ik echt volledig ontspannen naar dromenland ga. Verschillende ademhalingsoefeningen die je zelf kan doen helpen, maar ook je houding is belangrijk.

Mijn tip voor jou om mee te beginnen is om op je rug te liggen met je armen langs je lichaam en vanuit die positie een ademhalingsoefening doen die jij prettig vindt. Hierdoor laat je spanningen los.