Thuis niet kunnen ontspannen

Als je het lastig vindt om thuis te ontspannen zorg dan dat je kleine momentjes voor jezelf creëert waardoor je wel zal kunnen ontspannen.

Hierbij een lijst met tips:

Sta vroeg op en neem een momentje voor jezelf

  • word bewust van je ademhaling en adem rustig in en uit, merk op dat je steeds meer ontspant
  • voel je beide voeten stevig op de grond terwijl je zit of staat, je brengt echt even je aandacht vanuit je hoofd naar je voeten en daardoor ontspan je
  • Laat alles even voor wat het is, het is allemaal goed, hoe jij je nu voelt is helemaal oké. Door aan te geven dat het even allemaal zo mag zijn geef je meteen een stukje rust aan jezelf.
  • Word je bewust van het hier en nu. Zie de ruimte waar je bent even echt of kijk naar buiten en volg de takken van een boom die op en neer bewegen.
  • Noem een positieve affirmatie op zoals ‘Ik leef rustig en ontspannen’ en merk dat je daardoor ook echt meer ontspanning vindt.
  • Ga even helemaal los op muziek waar jij blij van wordt, stamp hard op de grond, spring, beweeg je lichaam en merk op dat je hierdoor veel spanningen los laat.

Dit zijn een aantal tips die je bijna altijd kunt toepassen. Zo zijn er nog wel veeeel meer. Onderzoek en kijk wat bij jou past.

Ook kan een mini meditatie van een paar minuten helpen om je weer helemaal herboren te voelen. In de Meditaties voor innerlijke rust vind je onder het thema ‘Mini Meditations’ meerdere korte meditaties waardoor jij je batterij tussendoor weer kan opladen.