Weg naar jouw doel

Iedereen ervaart het dat je iets wilt maar het niet snel genoeg lukt. Dat je het idee hebt dat je misschien aan het falen bent. Het leven gaat met vallen en opstaan, visualiseren kan je helpen om het doel voor ogen te blijven zien. Om te zien waar jij uiteindelijk wilt staan, maar ook het proces ernaartoe is belangrijk en dat het mag dat het niet allemaal meteen lukt.

Ik zal uitleg geven over een visualisatie die je zal kunnen doen wanneer het tegenzit.

Begin altijd op een plek waar je je op je gemak voelt en kom comfortabel zitten of liggen.

Sluit je ogen merk het gevoel op dat je hebt en geef er een uiting aan, zoals ik voel me… (teleurgesteld). Dat hoe je je nu voelt is ok en het mag er zijn.

Iedereen die nu succesvol in het leven staat heeft te maken gehad met falen, op ieder zijn eigen manier.

Richt nu je aandacht op je ademhaling en zie een stromend beekje voor je.

Je wilt naar de overkant, dat is je doel, maar ziet geen brug..

Uiteindelijk zie je een aantal grote stenen in het water liggen en je begint van de ene steen naar de andere te lopen, soms moet je een stap terug om weer dichterbij de overkant te kunnen komen. Je stapt soms opzij of zelfs achteruit om bij de volgende steen te kunnen komen totdat je de steen bereikt die je naar de overkant brengt.

Voordat je het weet heb je je doel bereikt.

Onthoud dat de weg naar succes niet altijd rechtdoor gaat. Het is niet erg dat je soms een stap achteruit of zelfs even moet stilstaan om je strategie opnieuw te bedenken om je doel te behalen.

Geniet ook van het proces, de weg ernaartoe.

Lees je liever niet maar wil je de meditatie ervaren? Luister dan naar de meditatie via Soundcloud.

Beluister de meditatie onderaan de pagina.