Yoga voor moeders

Het boek Yoga voor moeders is geschreven door Saskia Onck. Ik vond het boek heel prettig. De oefeningen worden goed uitgelegd en de informatie in het boek is vooral duidelijk en praktisch.

Effecten van yoga

In het boek vond ik en mooie lijst met de effecten van yoga.
– Je hart komt tot rust
– Het denken komt tot rust
– Je ontwikkelt je intuïtie
– Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden
– Je krijgt meer lichaamsbewustzijn
– De adem komt tot rust
– Spieren en interne organen worden gemasseerd
– De doorbloeding van het lichaam wordt beter
– Je leert je lichaam kennen en naar je lichaam luisteren
– Yoga bevordert de spijsvertering
– Je ontwikkelt meer bewustzijn
– Je krijgt meer energie
– Je zult geduldiger worden
– Je zult meer liefde ervaren
– Je gaat jezelf meer accepteren
– Je kunt oude emoties verwerken

Daarnaast vond ik dat ze in het boek mooi uitleggen waardoor je gezonder wordt door yoga te doen en waar je beter mee om leert gaan. Zie hieronder een aantal beschrijvingen die ik erg mooi vond om te lezen.

Gezondheid

Door yoga worden je organen gestimuleerd. Ze worden gezonder, werken beter en daardoor krijg je een frissere uitstraling. In je ruggengraat zit het autonome en centrale zenuwstelsel. Wordt je rug soepeler dan is de werking van het zenuwstelsel ook beter. Hierdoor voorkom je rugklachten. Doordat afvalstoffen sneller worden verwerkt kun je gewicht verliezen. Ook voor vrouwelijke organen is yoga heilzaam.

Grenzen

Tijdens het beoefenen van yoga kom je steeds je fysieke grens tegen. Observeer eens hoe je hiermee omgaat. Kun jij je grenzen met zachtheid accepteren? Of oordeel je over jezelf/. Neem jezelf zoals je bent, geestelijk en fysiek. Die is een uitgangspunt. Tijdens de beoefening van yoga leer je je grenzen kennen. Je zult merken dat je ook in het dagelijks leven beter voor jezelf zult zorgen. Wees hier opmerkzaam op. Wanneer overschrijd jij je grens? Stel het slechts vast, word je er bewust van.
De meeste spanningen zetten zich vast rond de nek en schouders. Zit dit gebied vast, doe de oefeningen dan met extra veel aandacht. Forceer niets, en doe alle oefeningen bewust en rustig. In een gespannen lichaam wil je geen extra spanning brengen, maar ruimte en zachtheid. Ik heb een aantal yoga-oefeningen voor je schouders beschreven, klik hier.

Energie

Doordat opgehoopte blokkades verdwijnen krijg je meer energie. Je leert door het leven bewegen zonder overbodige inspanning. Je lichaam gaat efficiënter functioneren, de spijsvertering wordt bevorderd.

Slaap

Je zult makkelijker in slaap vallen, omdat je het verschil leert kennen van een gespannen en een ontspannen lichaam. De nachtrust zal ook van een betere kwaliteit zijn, waardoor je uitgeruster wakker wordt. Ontdek dat een ontspannen lichaam samen gaat met een ontspannen geest.

Verdraagzaamheid

Wie wil niet meer geduld hebben met je kinderen. Door yoga leer je bij jezelf te blijven. Te blijven staan als een boom tijdens een storm, zowel groot als klein. Het leert je er beter mee om te gaan.

Vind je dit interessant en wil je meer lezen? Klik hier om het Handboek Ontspannen te downloaden inclusief een gratis meditatie.

https://www.instagram.com/p/B0RUUULo88b/?utm_source=ig_web_button_share_sheet