Affirmaties… Werken ze nou wel of niet? Dat verschilt per persoon. Dus een ja of nee kan ik je helaas niet geven. Maar hoe zit het dan wel? Dat lees je in dit blog.

  Het moet passen bij jou

  Het is belangrijk dat je een affirmatie kiest die goed voelt voor jou. Een affirmatie is persoonlijk. Niemand anders kan bepalen welke affirmatie voor jou kan werken. Je moet het echt voelen.

  De kracht van een affirmatie 

  Affirmaties zijn een krachtig middel om te ontspannen. Maar affirmaties zijn ook super krachtig om van negatieve gedachten af te komen.

  Affirmaties helpen mij om van spanning naar ontspanning te gaan, maar ook van negatieve gedachten naar positieve. Zoals iemand het laatst zo mooi noemde ‘omdenken’. Wanneer je opmerkt welke zin jij continue herhaalt die negatief is heb je de mogelijkheid om hier wat positiefs van te maken.

  Mijn favoriete affirmatie  

  Mijn favoriete affirmatie is een hele lange tijd ‘Ik leef rustig en ontspannen’ geweest. Deze affirmatie hoorde ik tijdens een yoga nidra en is me sindsdien bijgebleven. Wanneer ik me ongeduldig of opgejaagd voelde gebruikte ik deze affirmatie.

  Het zorgt ervoor dat je meteen naar een ontspanmodus gaat. Een andere frequentie waar je bewust voor kiest. Het kan zijn dat deze affirmatie voor mij werkt en niet voor jou. Daarom is het belangrijk om altijd een affirmatie te kiezen die het dichtst bij je gevoel ligt.

  Hieronder een ervaring van een moeder die radeloos was en deze affirmatie ook is gaan gebruiken.

  ‘De affirmatie heeft mij erg geholpen. Mijn zoontje van 2 wil niet graag slapen en is nogal onrustig ‘s avonds. Dat maakte mij erg gestrest en dat werkte weer door op zijn gedrag. Ik heb de affirmatie ‘Ik ben rustig en ontspannen’ gebruikt toen ik de stress weer voelde en probeerde het voordat ik z’n kamertje instapte echt te voelen. Hierdoor bleef ik zelf rustiger en werkte dit door op mijn zoontje. Hij werd ook rustig’.

  – Josja

  7 affirmaties voor ontspanning

   

  Voor jou 7 prachtige affirmaties op een rij die zorgen voor rust en ontspanning. Ik ben benieuwd naar welke goed voelt voor jou.

   

  ♥ Ik ontspan

   

  ♥ Ik leef rustig en ontspannen

   

  ♥ Ik ben rustig en ontspannen

   

  ♥ Ik voel me ontspannen

   

  ♥ Ik leef ontspannen

   

  ♥ Ik ben ontspannen

   

  ♥ Ik ontspan mijn lichaam

   Dit zijn algemene affirmaties voor meer rust, maar het kan zijn dat jij wat anders nodig hebt.

  Wil jij weten wat voor affirmatie jij nu nodig hebt voor meer rust? Download gratis de audio training en ontdek wat jij nodig hebt voor meer rust. Als je weet wat je nodig hebt kun je de juiste krachtige affirmatie voor jezelf kiezen.

  Gratis

  audiotraining

  Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

  Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

  Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkelingen? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en...

  Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

  Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

  Een hele mooie vraag waarvan ik denk dat er bij iedereen een ander thema speelt waar meer aandacht aan besteed mag worden om dit te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen jaren thema’s bij elkaar verzameld die het..

  De 7 beste korte geleide slaap meditaties

  De 7 beste korte geleide slaap meditaties

  Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

  3 krachtige tips om los te laten

  3 krachtige tips om los te laten

  3 krachtige tips om los te laten Kan jij ook niet wachten tot de horeca weer helemaal open mag? Dat alles weer normaal is en je een heerlijke latte buiten de deur kan drinken met een vriendin? Zonder alle regels? De..

  Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

  Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

  Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...