Emoties toelaten en loslaten hoe doe je dat? Emoties vasthouden is niet goed voor je gezondheid. Maar hoe laat je deze emoties los?  Na het lezen van dit blog weet jij precies hoe.

Emoties vasthouden is niet goed voor je gezondheid

Wanneer je je boos, verdrietig of teleurgesteld voelt dan gebeurd er iets met je. Je lichaam reageert op alles wat je waarneemt. Alles wat je hoeft te doen om deze emoties niet vast te zetten is er bewust van zijn en het toelaten.

Emoties vasthouden is niet goed voor je gezondheid. Het kan zorgen voor geestelijke klachten en lichamelijke klachten. Dit heb je niet meteen door, want deze spelen pas op in de toekomst wanneer het ‘potje’ vol is.

Het proces voor jezelf helder

Het begint altijd bij het bewust worden en herkennen van een emotie. Zodra je hier bewust van bent ga je naar de plek in je lichaam.

Als je de emotie herkent, is de volgende stap dat je de emotie erkent. Dit doe je door de emotie in gedachten te benoemen. Dit doe je zonder er een oordeel over te hebben. Het is er zoals het er is. Je accepteert het.

De volgende stap is voor jezelf benoemen wat de emotie met je doet. Je merkt op 

Door de vorige stappen te nemen lukt het om emoties los te laten.

Emoties toelaten en loslaten

Met de geleide meditaties voor innerlijke rust ontdek je hoe.

Meditatie om je emoties los te laten

Deze meditatie kan je zelf doen en herhalen zo vaak als dat jij prettig vindt.

Zoals eerder aangegeven kun je emoties waarnemen in je lichaam, je kan ze voelen op een plek. Door dit vaker bewust te doen leer je om niet weg te lopen van je emoties, maar om ze toe te laten.

Ik geef je een simpele meditatie die je zelf kunt doen. Mocht dit niet lukken dan is het fijn om een geleidemeditatie op te zetten.

Stappen om emoties waar te nemen en los te laten:

♥ Ga ontspannen zitten of liggen.

♥ Volg je natuurlijke ademhaling.

♥ Merk de emotie op in je lichaam en ga met je aandacht naar de plek toe.

♥ Zonder oordeel volg je de emotie en blijf je rustig doorademen.

♥ Laat de emotie los en adem nog even door.

Een geleidemeditatie om emoties toe te laten en los te laten

Het kan dat je het lastig vindt om dit zelf te doen doordat je het lastig vindt om bij je gevoel te komen en dat is oke en volkomen begrijpelijk. Een groot deel van de mensen kan lastig bij zijn eigen gevoel komen. Met de geleidemeditatie emoties toelaten en loslaten word je stap voor stap begeleidt. Door deze meditatie vaker te doen leer je emoties in je dagelijks leven binnen een paar seconden waar te nemen en los te laten. Dat is alles wat er nodig is wanneer je door hebt hoe het moet.

De geleidemeditatie vind je in de meditatiebox vol Meditaties voor innerlijke rust

Dare to feel vind je in de Meditatiebox

Meer inspiratie voor jou

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Hoe krijg ik meer rust in mijn leven?

Wil jij meer rust in je leven? Wat heb je tot nu toe gedaan om meer rust te ervaren? Ben je bezig geweest met je mindset? Boeken gelezen over persoonlijke ontwikkelingen? Een cursus gevolgd? Naar yogalessen geweest? Of kom je er nu achter dat je het anders wilt en...

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Wat heb ik nodig voor innerlijke rust?

Een hele mooie vraag waarvan ik denk dat er bij iedereen een ander thema speelt waar meer aandacht aan besteed mag worden om dit te bereiken. Zelf heb ik de afgelopen jaren thema’s bij elkaar verzameld die het..

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

De 7 beste korte geleide slaap meditaties

Een korte slaap meditatie voor het slapen zorgt ervoor dat lichaam en geest in balans komen en jij ontspannen in slaap kunt vallen. Een geleide meditatie kan zorgen voor een diepe en helende nachtrust. In dit blog..

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten

3 krachtige tips om los te laten Kan jij ook niet wachten tot de horeca weer helemaal open mag? Dat alles weer normaal is en je een heerlijke latte buiten de deur kan drinken met een vriendin? Zonder alle regels? De..

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Je weer goed voelen na seksueel misbruik?

Na al die tijd komt dat nare gevoel op de meest onverwachte momenten naar boven. En wanneer het er is, druk je het zo snel mogelijk weer weg. Herken jij je hierin? Na al die tijd speelt het nog een grote rol in je leven, het seksueel misbruik. In dit blog wil ik je...

Hoe kan ik loslaten?

Herinner jij je nog dat de horeca en winkels dicht waren en je niet kon wachten tot de horeca weer open mocht? Dat je dingen wou doen die niet konden. Gewoon even genieten met een heerlijke latte buiten de deur met een vriendin? De afgelopen jaren is er veel veranderd...

Gratis

audiotraining