Als ik ergens van hou dan zijn het boeken! Hier vind je mijn boeken top 3 voor persoonlijke bewustwording.

Op de één of andere manier staat het lezen van een boek voor mij gelijk aan ontspannen.

Altijd een boek in mijn tas

Ik heb bijna altijd een boek in mijn tas liggen, voor het geval dat ik toch nog even kan lezen. Uiteraard komt daar negen van de tien keer niks van, maar het idee alleen al geeft me een goed gevoel.

Ik ga je vertellen over mijn boeken top 3 en ben ook super benieuwd naar die van jou.

1. Je kunt je leven helen van Louise Hay

2. Miracle Morning van Hal Elrod

3. Master your mindset van Michael Pilarczyk

En waarom? Dat vertel ik je.

Je kunt je leven helen

Het boek Je kunt je leven helen van Louise Hay vind ik geweldig! Louise legt op een simpele manier verschillende belangrijke levensthema’s uit zoals bijvoorbeeld het thema vergeven. Thema’s waar iedereen mee te maken krijgt in het leven. Daarnaast heeft dit boek achterin een prachtige lijst met affirmaties en het is een hele bijzondere lijst voor mij. Louise Hay gelooft erin dat je gedachten en je lichaam met elkaar verbonden zijn. Een overtuiging vanuit je gedachte kan dus zorgen voor een kwaal in je lichaam. Achterin het boek vind je een lijst waarin je kan zoeken, zoals bijvoorbeeld op het woord verkoudheid. Het heeft een betekenis, een overtuiging in je gedachten. Iedere keer weer test ik dit zelf en bij anderen en tot nu toe klopt het altijd. Het raakt de juiste snaar! Naast de overtuigende negatieve gedachte staat een affirmatie waarmee je dit kan verbeteren. Deze erkenning en bewustwording helpen.

Miracle Morning

Het boek Miracle Morning van Hal Elrod heeft mijn leven veranderd. Ik had een grote hekel aan opstaan en nog steeds gaat het me niet gemakkelijk af. En toch sta ik zo goed als iedere dag, ook in het weekend vroeger op. Je dag beginnen met een moment voor jezelf voelt echt als de beste uitvinding. Vooral ook als je een kind hebt, maar ook zonder kinderen is het super zinvol om je dag ontspannen te beginnen met iets wat voor jou belangrijk is, wat jou voldoening geeft. In plaats van geleefd te worden! Ik vind het heerlijk om in de ochtend te schrijven, te mediteren, yoga te doen of te lezen. Maar ook wandel ik het allerliefst zo vroeg mogelijk met de hond, want dan is er nog niemand op straat. De kracht van de stilte is zo magisch. Daarnaast kan je bewust een intentie zetten voor je dag en de rest van je dag blijf je meer ontspannen als je zo ook start. Hal Elrod neemt je helemaal mee in zijn verhaal en door het lezen van dit boek raak je helemaal gemotiveerd.

Master your mindset 

Master your mindset van Michael Pilarczyk is een boek waarvan ik weet dat ik het er weer bij ga pakken. Er zit zoveel waardevolle informatie in het boek dat je de juiste richting geeft voor jouw leven. De manier waarop het geschreven is vind ik prettig. Heerlijk luchtig en simpel, maar het zet je wel op de juiste manier aan het denken. Ook zitten er veel praktische oefeningen in het boek waardoor je meteen aan de slag kunt met het creëren van jouw mooiste leven. Het boek maakt me weer bewust en herhaling van sommige dingen is goed. Of het van een ander te horen kan ook helpen om het dit keer wel te veranderen. Naast dat ik dit een fijn boek vind luister ik ook heel erg graag naar de podcast Leef je mooiste leven.

Heb jij één van deze boeken gelezen? Ik ben benieuwd naar jouw top 3!