Je ploft aan het einde van je dag eindelijk op je bed en zodra je hoofd je kussen aanraakt om te gaan slapen gaan er allerlei gedachten door je hoofd. Herken je dit? Dat is een mooi moment om te gaan mediteren. Uiteraard heb je dan de kans dat je in slaap valt, maar hoe erg is dat? Dat je helemaal ontspannen in slaap valt? In dit blog deel ik verschillende momenten op een dag die je kunt gebruiken om te mediteren.

Maak van je ochtend een magische ochtend

Mediteren in de ochtend zorgt voor meer rust en focus door je dag heen. Daarnaast vind ik een ochtend rustig en ontspannen beginnen met meditatie echt magisch. Net zoiets als vroeg opstaan met kerst als kind. Zelf ben ik een groot fan van een ochtendmeditatie, het is waar ik mijn bed voor uit kom. Want dan weet ik dat ik op mijn yogamat weer heerlijk kan gaan liggen om volledig te ontspannen en dat magische moment te ervaren. Als je je dag begint met een meditatie weet ik zeker dat je je door de dag heen beter voelt doordat je vanuit rust je dag in gaat.

Breek de dag met een meditatie

Wanneer je overdag de mogelijkheid hebt om te mediteren dan raad ik je dit zeker aan! Wanneer je overdag mediteert heb je een heerlijk oplaadmoment en doordat het overdag is lukt het goed om echt goed aanwezig te blijven. Daarnaast helpt een meditatie op het midden van de dag om daarna weer vanuit rust en focus verder te gaan.

Altijd een moment tussendoor

Verschillende momenten op een dag zijn geschikt voor een meditatie of minimeditatie. Ik heb een aantal voorbeelden waar je misschien niet meteen aan denkt. Maar momenten die je dagelijks hebt en goed kunt gebruiken voor een meditatief moment.

 

  • Terwijl je aan het wachten bent, bijvoorbeeld de wachtkamer.
  • In het openbaar vervoer.
  • Op de wc.
  • Achter je computer.
  • Wandelend in het park/bos.

Meditatie om beter te slapen

Mediteren voordat je gaat slapen is de uitkomst als het de rest van de dag niet gelukt is. Ook helpt mediteren voor het slapen mij echt om volledig ontspannen in slaap te vallen. Wil je ontspannen in slaap vallen met rust in je hoofd? Dit is echt wat ik heb geleerd door te mediteren voor het slapen. Ik merk dat de kwaliteit van mijn slaap beter is als ik in de avond heb gemediteerd.

Per dag kan het misschien verschillen welk moment het beste uitkomt, maar zoals je ziet is er eigenlijk geen excuus meer om niet te mediteren. Iedere dag is er een moment om te kunnen mediteren.

Wil jij vanaf nu rust in je hoofd wanneer je hoofd het kussen aanraakt? Dan raad ik je aan om te beginnen met mediteren.