Na het lezen van dit blog begrijp je beter op welke manieren je door de dag heen voor meer ontspanning kunt zorgen. Ik leg je de manier uit waarmee ik ontspannen door de dag kom. Voor mij zijn dit de magische ontspanmomenten.

Het is belangrijk om te voelen wat er bij jou past. Iedere stap die je dichter bij je innerlijke rust brengt is waardevol. Echt ieder klein stapje. Als je de ontspan-methode die ik gebruik eenmaal hebt toegepast in je dagelijks leven raak je het nooit meer kwijt. In wat voor situatie je ook zit. Dit gaat je echt helpen. Keer op keer weer.

Hoe blijf ik bij mezelf?

De ontspan-methode heeft mij geleerd om bij mezelf te blijven. Doordat je met de ontspan-methode leert bewust te worden van je ademhaling, lichaam, gedachten en emoties blijf je meer bij jezelf. Je  leert signalen eerder op te vangen in plaats van altijd maar door te gaan. Hierdoor leer je ontspannen door de dag te komen. Dit is hoe ik dat nu al een tijd doe. Het betekend niet dat ik ieder moment ‘zen’ ben, maar wel dat ik snel bewust ben van spanning en ongemakken. En op dat soort momenten is het voor mij mogelijk om voor ontspanning te kiezen. Dat betekend niet wegrennen voor de werkelijkheid, maar verzachten. Het er te laten zijn en daardoor komt de rust weer snel terug.

Daarnaast helpt het echt dat je naar het hier en nu gebracht wordt. Daar zorgen de elementen van de ontspan-methode voor. Het hier en nu is de plek waar jij innerlijke rust kan ervaren. Innerlijke rust voelt voor mij als magische ontspanmomenten.

Hoe hou ik mijn energie hoog?

Door bewust te worden kun je ervoor zorgen dat je gedurende de dag meer ontspanning blijft ervaren. Je laadt jezelf eigenlijk iedere keer een stukje op in plaats van dat je je energie helemaal leeg laat lopen. Hierdoor blijft je energie hoog.

In het hier en nu is alles goed, in het hier en nu kun je echt genieten van het leven. Alleen in het hier en nu kun je gelukkig zijn en in het hier en nu zijn geen zorgen over de toekomst. Leer jezelf steeds vaker terug te komen naar het moment. Hierdoor ga je minder spanning en stress ervaren. Dit ga je doen door de ontspan-methode te gebruiken.

Wanneer je merkt dat je overdag teveel in gedachten bent en misschien zelfs aan het piekeren bent dan is het belangrijk dat je jezelf terughaalt naar het hier en nu en je gedachten los laat.

Hoe doe ik dat dan in mijn dagelijks leven?

Hoe je dit kunt doen? Ten eerste is het belangrijk dat je gaat waarnemen. Dat je opmerkt wat er gebeurd. De hele dag door komen en gaan gedachten en emoties. Ook reageer je op gebeurtenissen door je ademhaling te veranderen en geeft je lichaam gedurende de dag van alles aan. De kracht zit erin dit op te gaan merken en hier daarna ook actie op te ondernemen.

  • Als je adem stokt doordat je bent geschrokken is het belangrijk om daarna rustig door te ademen.
  • Wanneer je vol spanning zat en je je schouder hoog hield is het belangrijk om je lichaam daarna te ontspannen.
  • Wanneer je hoofd vol zit met gedachten en je begint met piekeren is het belangrijk dat je deze opmerkt en hiermee stopt.
  • Wanneer een emotie door je lichaam gaat is het belangrijk om deze waar te nemen en er te laten zijn, in plaats van deze te onderdrukken.
  • Als je merkt dat het allemaal even teveel is kun je altijd terug komen naar het hier en nu en even ‘aarden’.

Nu even heel specifiek

Hieronder een uitleg met bijvoorbeeld het piekervoorbeeld.

Zodra je merkt dat je piekergedachten hebt observeer deze dan en breng je aandacht naar je lichaam, hierdoor zorg je ervoor dat je echt aanwezig bent in het hier en nu en door in het hier en nu aanwezig te zijn geef je je gedachten minder kans om door te blijven ratelen. Het meest effectief is de onderkant van je voeten heel bewust te voelen. Hierdoor voel je dat je naar de aarde getrokken wordt en je echt even aanwezig bent en met beide voeten op de grond staat. Hierdoor zak je in je lichaam, ben je aanwezig in het hier en nu en komen je gedachten tot rust.

 

Heb je er nu meer vertrouwen in dat jij het ook kan en wilt? Voel je vrij om contact op te nemen via Instagram @nathaliemerylin