Verslaafd aan stress? Ben jij dat misschien zonder dat je het door hebt? Je gedrag in de auto kan je goed laten zien hoe jij leeft. 

Ik vertel over de verschillende dagelijkse ervaringen in de auto die ik in het verleden had en de ervaringen die ik nu heb. Ik ben benieuwd waarin jij je herkent. 

Ik ben een dromer…

Ik zit in de auto en ruik de geur van de snelweg, ik zie een rode kever en haal in en opeens ben ik kilometers verderop, geen idee hoe ik hier gekomen ben. Ik was denk ik in gedachten, maar waar? Ik weet het niet meer… Totaal onbewust.

Wist je dat je dan eigenlijk onder hypnose bent?

Je doet veel dingen op de automatische piloot en het is maar goed ook want anders moest je over alles wat je doet nadenken. Er is alleen een maar als je dit vaak hebt en dat is dat je minder bewust aanwezig bent in het moment.

De kans is groot dat jij ook een ‘dromer’ bent of was.

Verslaafd aan stress!

Ik rook de geur van benzine en voelde hoe mijn voet het gas nog verder in trapte. Ik zag de bomen voorbij flitsen en mijn hart ging sneller kloppen. Ik voelde de adrenaline door mijn lichaam stromen. Ik zie de rotonde en op het laatste moment rem ik af. Ik hou mijn adem vast en toen besefte ik het me… Jarenlang was ik verslaafd aan dit gevoel van stress.

Zelfs terwijl ik dit type kan ik dat gevoel weer herbeleven. Herken jij je hierin?

Bewuster leven

Door bewuster te worden zijn mijn automomenten nu anders… Ik besefte me laatst dat dit vooral komt door meditatie, hierdoor leer je bewust aanwezig te zijn. Terug te komen naar het hier en nu en te kiezen voor ander gedrag.

Ook de affirmatie ‘Ik leef rustig en ontspannen’ heeft ervoor gezorgd dat ik rustiger ging rijden en meer ontspanning voelde.

Nu ik dit type herinner ik me dat ik laatst een handige Quick-fix sheet heb gemaakt waarop deze affirmatie ook staat. Je leert op deze manier snel vanuit spanning naar ontspanning te gaan. Je gaat leren je snel aan te passen in een situatie. Makkelijk op te slaan op je telefoon! Klik hier om te downloaden.

Aanwezig in het hier en nu

Laatst viel het me op dat ik nu continue aan het genieten ben als ik in de auto rij. Ik zie het zonlicht schijnen door de bomen terwijl ik rij op de dreef. Het klinkt simpel maar het leven is zo mooi als je echt in het hier en nu bent.

Het leven is een feestje

Ken je dat gevoel wanneer je in de auto zit en je je favoriete lied steeds harder zet? Je voelt de muziek door je lichaam heenstromen. Je lichaam beweegt mee ook al ben je aan het rijden en je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan!

Soms wou ik dat ik jullie kon meenemen in mijn autofeestje 😊🤣 mijn zusje knows what I am talking about

Zo’n moment ontstaat zomaar uit het niets en dit heb ik altijd wel gehad, maar ik ervaar het steeds meer. In de lockdown periode was muziek ook wat mij heerlijke positieve energie gaf.

Even een flits van een gedachte die voorbij komt. Ik herinner me dat ik vroeger de volumeknop altijd even omlaag draaide voor ik de parkeerplaats van het werk opreed 🤣

Welk automoment past het meeste bij jou?