Manifesteren door je te richten op wat je wel wilt in plaats van je te focussen op wat je niet wilt.

Hoe vaak denk je zelf ‘Ik wil niet…’?

Wist je dat dat juist averechts werkt? Dit heb ik geleerd in een NLP opleiding en later kwam het weer naar voren volgens de wetten van het universum. Bijvoorbeeld het volgende:

Denk NIET aan een roze olifant. Dacht je er wel of niet aan?

Je onderbewuste herkent het woordje niet NIET. Dat betekend dat wanneer je iets zegt met niet ervoor dat je onbewuste dit oppakt als wel! Ook wordt dit als volgt uitgelegd, het universum kent het woord niet NIET dat betekend dat je berichten het universum instuurt die je niet wilt….

Oeiii…

Hoe kan dit dan anders?

Met deze 3 tips ga je makkelijker creëren wat je WEL wilt

  1. Gebruik affirmaties
  2. Visualiseer
  3. Word bewust van het woordje NIET

Tip 1 Affirmaties

Wat zijn dat?

Affirmaties zijn om het zo simpel mogelijk uit te leggen positieve zinnen. Deze zinnen herhaal je voor jezelf in plaats van de negatieve piekergedachten. Één van mijn favoriete affirmaties was een tijdje ‘Ik leef rustig en ontspannen’ en het helpt!

Er zijn wel een aantal regels voor het opstellen van een affirmatie:

–          Een affirmatie is altijd in de tegenwoordige tijd.

–          Een affirmatie is ALTIJD positief.

–          Het is belangrijk dat de affirmatie bij jou past.

Als jij meer wilt ontspannen dan dient de gedachte ‘ik heb stress’ jou niet, dan is het belangrijk dat je je hiervan bewust wordt en deze gedachten omzet naar iets wat je wel wilt.

Zoals mijn favoriet: Ik leef rustig en ontspannen.

Tip 2 Visualiseer

Visualiseren is eigenlijk niets meer of minder dan iets voor je zien. Over het algemeen met je ogen gesloten. De hele dag door heb je gedachten, maar ook beelden. Dit gaat zo snel dat je het vaak niet eens door hebt. Per persoon verschilt het op welke manier je denkt. De één kan iets helder en duidelijk voor zich zien terwijl de ander dit lastig vindt.

Zodra je je bewust wordt van wat je WEL wilt kun je hiervan een plaatje in je hoofd maken. Visualisaties worden steeds meer bewust gebruikt. Het kan je helpen om je te focussen op je doel, maar je kan ook in gedachten naar een prachtige sprookjestuin of een tropisch eiland. Door ergens een beeld van te maken zorg je voor meer helderheid van wat je wel wilt en je hebt het altijd bij de hand.

Het kan uiteraard ook verkeerd om werken, dat je een beeld visualiseert wat een rampscenario is in je hoofd. Dat is uiteraard niet het doel van visualiseren zoals ik het bedoel.

Zie jezelf ontspannen voor je, waar ben je dan? Wat is de temperatuur? Wat zie je om je heen? Wie zijn er bij je of ben je alleen? Lukte het nu al? Dat is wat visualiseren is. En een visualisatiemeditatie kan krachtig zijn als je dit zelf kan of als je hierin wordt begeleid in een geleidemeditatie. Zodra je voor je gaat zien wat je wel wilt ga je leren je innerlijke wereld te manifesteren in de fysieke wereld.

Tip 3 Word je bewust van het woordje NIET

Uiteraard kun je wel zeggen vanaf vandaag gebruik ik het woordje niet NIET meer 😉 Geloof mij daar gaat meer tijd in zitten. Kies ervoor om hier bewust van te worden en je zult gaan opmerken wanneer je het gebruikt. Het is oké dat je het wel eens gebruikt, het hoort erbij. Word je er alleen van bewust wanneer je jezelf hoort zeggen ‘Ik wil… niet meer’ zodat je dit kan veranderen naar wat je wel wilt door bijvoorbeeld een affirmatie te gebruiken.

Het allerbelangrijkst is om te leren voelen, dicht bij jezelf te zijn en te blijven. Alleen vanuit voelen kun je manifesteren. De woorden en gedachten hebben geen kracht, geen betekenis als jij het niet voelt. Dit is lastig als je al een tijdje niet meer bij je gevoel kan komen. Tijdens de retraite help ik je hier stap voor stap mee. Mocht je interesse hebben kunnen je altijd vrijblijvend een mail sturen naar info@nathaliemerylin.nl

Open chat
1
Vragen?
Scan the code
Hoi, kan ik je verder helpen?